SAKARYA / FERİZLİ - Rüveyde Güneş Ortaokulu

Rüveyde Güneş Ortaokulu

Değirmencik Mahallesi Ferizli/SAKARYA
Vizyon
Vizyon: Nasıl Bir İnsan ? Eğitimin, çocuklarımıza mutlu ve başarılı bireyler olma isteği ve yeteneğini kazandırmak olduğuna inanıyoruz. Biz her çocuğun içinde, onun özgür, çok yönlü ve bir birey olarak yetişmesini sağlayacak değerler olduğuna, Toplumların mutluluğunu sağlamanın, cehaleti ortadan kaldırmanın ve demokratik bir toplum yaratma yolunun ancak toplumların iyi yetiştirilmiş bireylerince sağlanabileceğine; bu nedenle de insan için gösterilecek en önemli çabanın eğitim olduğuna inanıyoruz.
Misyon
Türk Milli Eğitim Temel Kanunu hedef ve ilkeleri çerçevesinde, "yaşamlarını kazanmakta mahir, eleştirel düşünen, kendisine, ülkesine ve çağına sorumlu, yaşam boyu öğrenen, dürüst, kararlı, üretken, mutlu ve güvenli, kendi kültürünü özümsemiş ve farklı kültürlere anlayışlı" gençler yetiştirmektir.
Öğretim Şekli :Tam Gün
Ulaşım
Okula ulaşım belediye minibüsleri ile sağlanmaktadır. Ayrıca il merkezinden ve ilçeden özel araç ile gidi geliş yapılmaktadır. ulaşımla ile ilgili herhangi bir sorun yaşanmamakta olup düzenli servisler kurum binası önünden her noktaya ulaşım sağlamaktadır.
Servis Bilgisi
Okul taşıma kapsamında olup iki farklı mahalleden okulumuza servisle öğrenci taşınmaktadır. ayrıca özel servislede okula gelen öğrebciler bulunmaktadır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz ilçe merkeze 2 km uzaklıkta büyükşehir kapsamında mahalle olarak geçmektedir.250 haneden oluşmaktadır. Değirmencik Mh. Fatih Sultan Mehmet Cd. Pk:54110 Ferizli/sakarya
Adapazarı´na 23 km uzaklıkta. Ferizli Merkeze 2 km uzaklıkta bulunmaktadır.
Kontenjan Bilgileri
Okulumuz 4 derslikten oluşmakta olup, 100 kişi kapasitelidir.ayrıca 2 özel eğitim sınıfımız bulunakta olup 8 kişiye kadar kontenjanımız mevcuttur.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Puana dayalı kayıt yapmamakta olup, adres sistemine göre öğrenci kaydedilmektedir
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuz lgs sistemine adrese dayalı üst eğitim kurumlarına öğrenci göndermektedir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Üst eğitim kurumlarına öğrenci yerleştirirken adrese dayalı kayıt yaptırılmakta olup, civarda 1 anadolu lisesi 1 meslek lisesi 1 imam-hatip lisesi bulunmaktadır
Sportif Etkinlikler
Okulumuz il milli eğitim ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün düzenlediği tüm sporsal faaliyetlere katılım sağlamaktadır.
Okulumuzda tübitak 4006 projesi düzenlenecektir.
Proje Çalışmaları
Beyaz bayrak projesi, beslenme dostu okul projesi ve okulumuzda aktf olarak yürütülmektedir.
E-twinnig projesi yürütülmektedir